+48 58 629 39 30 dwudziestka@sp20gdynia.pl

OBIADY

Płatności za obiady

OBIADY ZA GRUDZIEŃ 2018 r.

Kwoty ustalane indywidualnie, informację otrzymają uczniowie lub prosimy o kontakt z sekretariatem 58 629 39 30.
Prosimy o terminowe wpłaty 20-27.11.2018 r. w sekretariacie szkoły lub na konto:
BANK PKO BP 34 1440 1026 0000 0000 1255 6837
Przypominamy – brak wpłaty w terminie skutkuje brakiem obiadów w danym miesiącu.

Odwołanie obiadów

 

Obiad odwołać można osobiście w sekretariacie szkoły lub telefonicznie, z jednodniowym wyprzedzeniem, dzwoniąc pod numer:
(58) 629-39-30 wew. 29, do godziny 15.30

 

Jadłospis

na okres od 10.12.2018 r. do 14.12.2018 r.

PONIEDZIAŁEK 10.12.2018 r.

Zupa żurek z jajkiem i ziemniakami (1, 3, 7, 9) 300 ml
Makaron z twarogiem (1, 3, 7) 280 g
Kompot wieloowocowy, owoc, warzywo 200 ml/szt.
649 kcal

PRODUKTY DO PRZYGOTOWANIA POSIŁKU kura, boczek, kiełbasa biała, jajka, marchew, seler, por, pietrucha,  natka pietruszki, żur, śmietana, jajka, makaron świderki, twaróg, olej, cukier wanilinowy, cukier puder, wiśnia, czarna porzeczka, malina, cukier, banan oraz przyprawy

WTOREK 11.12.2018 r.

Zupa z zielonego groszku (1, 7, 9) 300 ml
Kotlet mielony wieprzowo-drobiowy (1, 3, 7) 100 g
Ziemniaki (7) 150 g
Zasmażana marchewka z groszkiem (1) 80 g
Woda z sokiem z pomarańczy, owoc 200 ml/szt.
644 kcal

PRODUKTY DO PRZYGOTOWANIA POSIŁKU kura, marchew ,seler, por ,pietrucha, natka pietruszki, groszek konserwowy, śmietana 34%, ryż łopatka, piersi z kurczaka jajka, bułka tarta , olej, cebula, czosnek, ziemniaki, masło, mleko, marchew, groszek, mąka, masło, woda, sok 100%, „Puryna”, jabłko oraz przyprawy

ŚRODA 12.12.2018 r.

Zupa krupnik z ziemniakami (1, 9) 300 ml
Spaghetti z sosem mięsno-pomidorowym (1, 9) 245 g
Woda z cytryną, owoc 200 ml/szt.
709 kcal

PRODUKTY DO PRZYGOTOWANIA POSIŁKU kura, korpus,  marchew, seler, por, pietrucha, natka pietruszki, kasza jęczmienna, ziemniaki, łopatka, cebula, czosnek, olej, cytryna, cukier,  mandarynka oraz przyprawy

CZWARTEK 13.12.2018 r.

Zupa brokułowa z ziemniakami (7, 9) 300 ml
Bigos 235 g
Ziemniaki (7) 150 g
Herbata z cytryną, owoc 200 ml/szt.
693 kcal

PRODUKTY DO PRZYGOTOWANIA POSIŁKU kura, marchew, seler, por, pietrucha, natka pietruszki, ziemniaki, śmietana 34%, brokuły, masło pieczywo, boczek surowy, żeberko wędzone, kiełbasa śląska, szynka, karkówka, cebula, czosnek, powidła, cytryna, grzyby, olej, ziemniaki, masło, mleko oraz przyprawy

PIĄTEK 14.12.2018 r.

Zupa zacierkowa (1, 3, 7) 300ml
Ryba po grecku (1, 3, 4) 100 g/30ml
Ziemniaki (7) 150 g
Herbata miętowa, owoc 200 ml/szt.
665 kcal

PRODUKTY DO PRZYGOTOWANIA POSIŁKU kura, boczek wędzony, marchew, seler, pietrucha, natka, mąka, jajka, ryba, jajka, mąka, bułka tarta, mleko, olej, marchew, seler, pietrucha, cytryna, cukier, ziemniaki, masło, mleko, herbata miętowa cukier, banan oraz przyprawy
PRZYPRAWY sól, pieprz, oregano, majeranek, lubczyk, bazylia, tymianek, liść laurowy, ziele angielskie

Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności,  które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak, aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami  i nietolerancją pokarmową.

W związku z powyższym przy jadłospisie będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie.

Numery alergenów występujących w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut) 2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie) 6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie) 9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie) 14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)

 

Harmonogram wydawania posiłków

HARMONOGRAM WYDAWANIA POSIŁKÓW (KLASY I-III) OD DNIA 06.09.2018 r.

PONIEDZIAŁEK WTOREK ŚRODA CZWARTEK PIĄTEK
I PRZERWA (11.30-11.50) KLASY: 2A,2B,2C KLASY: 1B,1C,2B KLASY: 1A,2A,2C KLASY: 1A, 2A,2C,3A KLASY: 1B,1C,2B
ŚWIETLICA
I TURA 11.50-12.15
KLASY: 1A,1B,1C + dzieci przebywające w świetlicy KLASY: 1A + dzieci przebywające w tym czasie w świetlicy KLASY: 1B,1C + dzieci przebywające w świetlicy KLASY: 1B,1C,2B + dzieci przebywające w świetlicy KLASY: 1A,2A,2C + dzieci przebywające w świetlicy
ŚWIETLICA II TURA 12.15-12.35 KLASY: 3B + dzieci przebywające w świetlicy KLASY: 2A,2C + dzieci przebywające w świetlicy KLASY: 2B,3A + dzieci przebywające w świetlicy KLASY: 3B + dzieci przebywające w świetlicy KLASY: 3A,3B,3C + dzieci przebywające w świetlicy
II PRZERWA (12.35-12.55) KLASY: 3A, 3C, KLASY: 3A,3B, 3C KLASY: 3B,3C KLASY: 3C KLASY:

HARMONOGRAM WYDAWANIA POSIŁKÓW (KLASY IV-VIII) OD DNIA 06.09.2018 r.

PONIEDZIAŁEK WTOREK ŚRODA CZWARTEK PIĄTEK
I PRZERWA (12.25-12.45) KLASY: 4A, 4B, 4D, 5A, 5B, 5C, 5E, 6A, 6B, 6C, 6D KLASY: 4C, 4E, 4F, 5A, 5C, 5D, 5E, 6A, 6C, 6D KLASY: 4A, 4B, 4D,4E, 4F, 5A, 5B, 5D, 6A, 6B, 6C, 6D KLASY: 4A, 4F, 4B, 4C, 4D, 5A, 5B, 5C, 5E, 6A, 6B, 6C KLASY: 4C, 4E, 4D, 4F, 4A, 4B, 5C, 5D, 6A, 6B, 6C, 6D, 7A, 7B
II PRZEWRWA (13.30- 13.50) KLASY: 4C, 4E, 4F, 5D, 7A, 7B, 7C, 7D, 8A, 8B, 8C, 8D KLASY: 4A, 4B, 4D, 5B, 6B, 7A, 7B, 7C, 7D, 8A, 8B, 8C, 8D KLASY: 4C, 5C, 5E, 7A, 7B, 7C, 7D, 8A, 8B, 8C, 8D KLASY: 4E, 5D, 6D, 7A, 7B, 7C, 7D, 8A, 8B, 8C, 8D KLASY: 4D,4F, 5A, 5B, 5E, 7C, 7D, 8A, 8B, 8C, 8D