+48 58 629 39 30 dwudziestka@sp20gdynia.pl

OBIADY

Płatności za obiady

OBIADY – CZERWIEC 2018 R. (04-20.06)
płatność w dniach 20-27 maj 2018 r.

Kwoty podane indywidualnie w dzienniczkach w razie pytań prosimy o kontakt z sekretariatem 58 629-39-30

Odwołanie obiadów

 

Obiad odwołać można osobiście w sekretariacie szkoły lub telefonicznie, z jednodniowym wyprzedzeniem, dzwoniąc pod numer:
(58) 629-39-30 wew. 29, do godziny 15.30

 

Jadłospis

na okres od 21.05.2018 r. do 25.05.2018 r.

PONIEDZIAŁEK 21.05.2018 r.
Zupa ogórkowa z ziemniakami i koperkiem (7,9) 300 ml
Racuchy z dżemem (1, 3, 7) 100 g/200 g
Herbata z cytryną, owoc 200 ml/szt.
631 kcal

WTOREK 22.05.2018 r.
Zupa pieczarkowa z makaronem (1, 3, 7, 9) 300 ml
Panierowana pierś z kurczaka (1, 3, 7) 100 g
Ziemniaki (7) 150 g
Sałata ze śmietaną 80 g
Kompot wieloowocowy, owoc 200 ml/szt.
714 kcal

ŚRODA 23.05.2018 r.
Botwinka z ziemniakami i jajkiem (1, 7, 9) 300 ml
Makaron Carbonara (1, 3, 7) 245 g
Sałatka szwedzka 80 g
Woda z cytryną, owoc 200 ml/szt.
649 kcal

CZWARTEK 24.05.2018 r.
Rosół z makaronem (1, 3, 9) 300 ml
Sztuka mięsa w sosie własnym (1, 3, 7, 9) 100 g/35 ml
Surówka z młodej kapusty z ogórkiem, rzodkiewką i oliwą 80 g
Kasza pęczak (7) 60 g
Herbata malinowa, owoc 200 ml/szt.
630 kcal

PIĄTEK 25.05.2018 r.
Zupa zacierkowa (1, 3, 9) 300 ml
Porcja ryby (1, 3, 4) 100 g
Ziemniaki 150 g
Surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem 80 g
Herbata miętowa, owoc 200 ml/szt.
611 kcal


Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności,  które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak, aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami  i nietolerancją pokarmową.

W związku z powyższym przy jadłospisie będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie.

Numery alergenów występujących w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut) 2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie) 6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie) 9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie) 14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)