+48 58 629 39 30 dwudziestka@sp20gdynia.pl

OBIADY

Płatności za obiady

OBIADY – CZERWIEC 2018 R. (04-20.06)
płatność w dniach 20-27 maj 2018 r.

Kwoty podane indywidualnie w dzienniczkach w razie pytań prosimy o kontakt z sekretariatem 58 629-39-30

Odwołanie obiadów

 

Obiad odwołać można osobiście w sekretariacie szkoły lub telefonicznie, z jednodniowym wyprzedzeniem, dzwoniąc pod numer:
(58) 629-39-30 wew. 29, do godziny 15.30

 

Jadłospis

na okres od 18.06.2018 r. do 20.06.2018 r.

PONIEDZIAŁEK 18.06.2018 r.
Zupa grochowa z ziemniakami (1, 3, 7 ,9) 300 ml
Parówki w sosie włoskim (1, 7) 100 ml
Ziemniaki (7) 150 g
Herbata z cytryną 200 ml
Owoc, warzywo 1 szt.
655 kcal

WTOREK 19.06.2018 r.
Zupa marchewkowa z ziemniakami (7, 9) 300 ml
Pieczone pałki z kurczaka (1, 3, 7) 100 g
Ziemniaki (7) 150 g
Mizeria (7) 80 g
Kompot wieloowocowy 200 ml
Owoc, warzywo 1 szt.
649 kcal

ŚRODA 20.06.2018 r.
Zupa gulaszowa (1, 7, 9) 300 ml
Pieczywo – bułka (1) 60 g
Herbata owocowa 200 ml
Owoc 1 szt.
608 kcal


Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności,  które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak, aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami  i nietolerancją pokarmową.

W związku z powyższym przy jadłospisie będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie.

Numery alergenów występujących w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut) 2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie) 6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie) 9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie) 14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)