+48 58 629 39 30/ +48 573 006 705 dwudziestka@sp20gdynia.pl

W ramach pierwszych dni wiosny klasa IIc wybrała się do pizzerii Tino, aby nauczyć się komponowania i wypiekania zdrowej pizzy.

Uczniowie mieli okazję porozmawiać z kucharzem, zapoznać się z procesem powstawania pizzy. Przeanalizowali z osobą prowadzącą warsztaty jakie dodatki są zdrowe.

Każde dziecko wałkowało, układało w foremce ciasto, a następnie tworzyło małe dzieło sztuki kulinarnej według własnej koncepcji. Było przy tym mnóstwo zabawy i śmiechu.

Wszyscy konsumowali swoje wypieki, ale większość zostawiła kilka kawałków dla najbliższych.

Po spożyciu kalorycznych pyszności, trzeba było zażyć intensywnego ruchu co uskuteczniliśmy na placu zabaw – było bardzo wesoło. Udało nam się zaobserwować kilka zwiastunów wiosny i dopisała nam pogoda.

To był fajny dzień.